Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Terapia prin mișcare – Kinetoterapie Constanța

Kinetoterapia este un tip de gimnastică medicală, ceea ce înseamnă terapie prin mișcare. Aceasta utilizează exerciții pentru a îmbunătăți mobilitatea și funcția articulațiilor și a mușchilor, încurajând în același timp echilibrul, stabilitatea și forța. Aceste exerciții sunt utilizate pentru reabilitarea după o accidentare sau o intervenție chirurgicală, precum și pentru prevenție. Kinetoterapia s-a dovedit a fi eficientă în tratamentul durerilor de artrită, al durerilor de osteoporoză, al durerilor de sciatică, al durerilor lombare și al altor tipuri de afecțiuni musculo-scheletice.

Originea și importanța Kinetoterapiei

Termenul "kinetoterapie" a fost inventat pentru prima dată la sfârșitul anilor 1800, dar kinetoterapia există de secole. Kinetoterapeuții consideră că multe afecțiuni fizice și psihice pot fi tratate prin terapie prin mișcare.

 

De exemplu, o persoană care merge șchiopătând poate avea probleme cu articulația șoldului sau a genunchiului; un kinetoterapeut va lucra la întărirea mușchilor pentru a ajuta la corectarea modelului de mers al persoanei respective. Există multe alte afecțiuni care pot fi ajutate de acest tip de terapie - de exemplu, o persoană care se luptă cu depresia ar putea beneficia de pe urma antrenării anumitor grupe musculare pentru a elibera endorfine în sistem.

 

Terapia prin mișcare este un tip de gimnastică medicală, ceea ce înseamnă terapie prin mișcare. Kinetoterapie Constanța folosește reacțiile naturale ale corpului pentru a se vindeca și pentru a ajuta oamenii să se recupereze după leziuni sau boli

Kinetoterapia ca proces de recuperare medicală Constanța

Kinetoterapia poate fi utilizată ca tratament de sine stătător pentru pacienții care au suferit o accidentare sau o boală, dar este, de asemenea, adesea combinată cu alte tratamente, cum ar fi medicația și reabilitarea.

 

Kinetoterapie Constanța, cunoscută și sub numele de terapie prin mișcare, este o formă holistică de tratament care utilizează exerciții fizice repetitive pentru a ajuta pacienții să se recupereze după afecțiuni. Kinetoterapia este o intervenție terapeutică pentru diverse afecțiuni, inclusiv, dar nu numai: Boala Parkinson, reabilitarea după un accident vascular cerebral și paralizia cerebrală. Terapeuții folosesc exerciții ritmice pentru a îmbunătăți coordonarea și echilibrul, ceea ce poate ajuta la activități precum mersul pe jos sau alergatul.  Există șase tipuri principale de mișcări utilizate în kinetoterapie: Izometrice (statice), izotonice (active), concentrice (scurtarea mușchiului în timp ce îl contractă) excentrice (alungirea mușchiului în timp ce îl contractă) mobilizări articulare pasive și mobilizări articulare active.

 

recuperare medicala constanta, kinetoterapie constanta, alya medical center constanta

Beneficiile Kinetoterapiei

Kinetoterapie Constanța este un tip de terapie prin mișcare care se concentrează pe îmbunătățirea capacității de mișcare a corpului. Terapeuții de kinetoterapie a mișcării sunt pregătiți în mai multe discipline: patologie fizică, ocupațională și logopedică, precum și kinesiologie și neuroștiință.

Aceștia folosesc aceste abilități pentru a ajuta persoanele cu dureri cronice, afecțiuni neurologice, cum ar fi boala Parkinson sau deficiențe legate de accidente vasculare cerebrale, artrită și alte afecțiuni articulare.  Dorim să vă simțiți confortabil atunci când apelați la serviciile noastre, așa că vă punem la dispoziție o cameră privată pentru vizita dumneavoastră. De asemenea, veți primi un plan de tratament individualizat de la terapeutul dumneavoastră după fiecare ședință, cu recomandări pentru exerciții la domiciliu, pe baza a ceea ce s-a discutat în timpul vizitei.

 

Acest tip de terapie de recuperare medicală Constanța, poate ajuta la ameliorarea durerii, controlul mușchilor și amplitudinea mișcărilor. S-a dovedit a fi eficientă pentru tratamentul multor tipuri diferite de afecțiuni cronice.  În aceast articol au fost expuse ideile prin care Kinesioterapia poate juca un rol important în recuperarea dumneavoastră după o accidentare sau o boală.

 

După cum puteți vedea, kinetoterapia este o parte importantă a procesului de recuperare medicală constantă. Aceasta vă crește mobilitatea și reduce durerea prin restabilirea forței musculare și a integrității țesuturilor. De fapt, s-a constatat că este la fel de eficientă în reducerea durerii lombare cronice ca și acupunctura sau chirurgia spinării! Dacă sunteți în căutarea unor profesionisti care să înțeleagă modul în care diverse tratamente funcționează împreună pentru a vă ajuta organismul să se vindece mai repede, vă așteptăm in clinica Alya Medical Center Constanța. Vom începe să elaborăm un plan de tratament care vă va menține în mișcare fără alte dureri.

Programează-te pentru o consultație!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.