Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Ce este chirurgia orală?

Chirurgia oro-maxilo-facială este sectorul medicinei stomatologice care are ca scop rezolvarea unei game diverse de afecțiuni prin intermediul tratamentului operator.

 

Fie că ne referim la probleme de ordin estetic sau la unele de ordin funcțional, evoluția acestei ramuri permite rezolvări ușoare pentru probleme complexe la nivel oro-maxilo-facial.

 

Această ramură este deseori asociată cu teama pacienților față de intervențiile chirurgicale.

 

De aceea, trebuie să menționăm că cercetările, tehnologia și metodele au avansat atât de mult încât chirurgia a devenit o acțiune uzuală, simplă și sigură, în cabinetele stomatologice.

alya medical center, stomatologie constanta, dentist constanta, extractii dentare constanta

Beneficiile chirurgiei dentare

Odată cu evoluția acestei ramuri, tratamentele chirurgicale au devenit mai precise, mai sigure și aduc nenumărate avantaje pentru pacienții care au nevoie de astfel de intervenții. Printre aceste beneficii menționăm:

  • Siguranță

Experiența vastă a echipei medicale cu numeroase cazuri întâlnite, dar și perfecționarea continuă prin intermediul cursurilor și specializărilor alături de învestiția permanentă în aparatură performantă determină siguranța rezultatelor în clinica noastră. 

  • Confort

Chiar și cele mai complexe proceduri chirurgicale sunt executate fără ca pacientul să simtă durere sau disconfort, acestea realizându-se sub anestezie, ulterior medicația potrivită fiind prescrisă de medicii noștri.

  • Predicitibilitate

Rezultatele optime sunt mereu asigurate pentru că ne-am luat toate măsurile care să asigure succesul așteptat.

alya medical center, stomatologie constanta, dentist constanta, extractii dentare constanta

Principalele proceduri ale chirurgiei oro-maxilo-faciale

Această ramură a medicinei stomatologice vizează o gama extrem de largă de afecțiuni, oferind soluții la fel de variate. Dintre acestea, am ales să detalim câteva dintre cele mai frecvente proceduri, informații care sperăm să ajute pacienții care au nevoie și să elimine teama asociată.

  • Extracțiile dentare

Extracția dentară reprezintă una dintre cele mai des întâlnite proceduri în chirurgia dentară, fiind una dintre cele mai cunoscute și în rândul pacienților.

 

Factorii care stau la baza necesității acestei proceduri sunt extrem de variați, ea constând în îndepărtarea unui dinte sau a unei măsele printr-o metodă chirurgicală.

 

Așa cum am menționat anterior, cauzele care pot duce la necesitatea unei extracții sunt unele extrem de variate, dintre acestea, cele mai frecvente fiind următoarele:

 

  • Dinți care întrețin diverse afecțiuni dentare și scoaterea lor fiind soluția pentru tratarea afecțiunii respective;
  • Fracturi severe ale dinților;
  • Afectarea severă încât dintele(măseaua) nu mai poarte fi salvat;
  • Dinți incluși care influențează negativ funcționalitatea danturii;
  • Malpoziții severe care nu pot fi altfel corectate;
  • Dinți malpoziționați care încurcă alte tratamente, precum cel ortodontic;
  • Dinți cu infecții netratabile;
  • Dinți în plus față de numărul normal;
  • Dinți malpoziționați care influențează negativ procesul de curățare și igienizare.
  • O categorie aparte în cazul extracțiilor dentare este reprezentată de extragerea molarilor de minte.

Acești molari sunt poziționați în spatele arcadei și apar mai tarziu decât restul danturii, aceste lucruri determinând de multe ori o lipsă de spațiu pentru aceștia.

 

Poziționarea face ca procesul de igienizare să fie unul dificil sau poate duce chiar la malpoziții severe. De aici, recomandarea medicilor este în general extracția molarilor de minte.

 

Tot în cazul acestor molari, există și posibilitatea ca ei să fie incluși, dar în poziții ce pot afecta funcționalitatea și sănătatea dinților învecinați, cazuri în care, în  urma unor radiografii se poate recomanda aceeași soluție, extracția.

  • Adiție osoasă

Adiția sau reconstrucția osoasă reprezintă o procedură chirurgicală destul de comună în cazul necesității inserării implantului.

 

Această procedură constă în adăugarea unei grefe osoase.

 

Rolul acesteia este de a spori volumul osului în care urmează să fie inserat implantul în cazul în care acesta s-a micșorat din diverse motive precum lipsa unui dinte sau diverse afecțiuni.

  • Rezecția apicală

Reprezintă o procedură chirurgicală ce are ca scop tratarea unei infecții recidivante prin intermediul îndepărtării vârfului rădăcinii și a zonelor necrotice.

  • Incizia și drenajul unui abces

Această procedură constă în îndepărtarea bulei de lichid formată în urma unei infecții la nivelul rădăcinii, bulă denumită abces.

 

După efectuarea acestei proceduri se realizează și tratarea cauzelor care au dus la apariția infecției.

Programează-te pentru o consultație și îndrăznește să zâmbești din nou!

Programează-te!