Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Ce este estetica dentară?

Estetica dentară este o ramură a medicinei dentare ce are ca scop îmbunătățirea zâmbetului pentru ca acesta să capete aspectul dorit, reușind să îmbunătățească și să se armonizeze perfect cu trăsăturile feței.

 

Procedurile prin intermediul cărora se duce la îndeplinire scopul menționat sunt unele destul de variate și țin de fiecare caz clinic în parte și de nevoile și dorințele pacientului.

 

Astfel, tratamentul poate fi unul simplu de îmbunătățire a culorii sau poate fi unul complex ce cuprinde proceduri variate ce au ca scop corectarea și îmbunătățirea formei, culorii și poziției dinților.

estetica dentara constanta, fatete dentare constanta, albire dentara constanta, alya medical center

Beneficiile esteticii dentare

Având în vedere că principala trăsătură a esteticii dentare este îmbunătățirea, toate procedurile cuprinse în această ramură a medicinei stomatologice vin cu diverse beneficii pentru pacienții care optează pentru ele.

 

Dintre acestea, menționăm cele mai importante:

  • Beneficii estetice

Cu ajutorul tehnicilor moderne orice este posibil, de la corectarea poziției dinților pentru beneficii estetice, până la transforarea totală a culorii și formei pentru obținerea zâmbetului dorit și a unui efect de întinerire.

  • Beneficii psihologice

Pe lângă partea estetică, armonizarea zâmbetului cu trăsăturile feței, corectarea anumitor defecte și îmbunătățirea aspectului zâmbetului produc creșterea stimei de sine și îndepărtează anumite jene existente anterior corectării defectelor.

  • Beneficii funcționale

Chiar dacă alegerea anumitor proceduri de estetică dentară se face de către pacienți strict din motive estetice, este important de menționat faptul că acestea pot îmbunătăți sănătatea dentară pe termen lung.

 

Corectarea anumitor defecte favorizează o igienă orală corespunzătoare.

Probleme cărora se adresează procedurile esteticii dentare

Evoluția tehnologiei, materialelor folosite și a tehnicilor aplicate de către medicii care efectuează proceduri ce au ca scop îmbunătățirea aspectului danturii fac ca rezultatele să vizeze corectarea unei game extrem de largi de probleme.

 

Printre cele mai întâlnite și deranjante pentru pacienți se numără următoarele:

  • Culoarea inestetica a danturii;
  • Diverse afecțiuni vizibile ale dinților (sparți, ciobiți, crăpați);
  • Dinți malpoziționați(distanțați, înghesuiți, nealiniați);
  • Dantură în dizarmonie cu trăsăturile feței;
  • Mărime nepotrivită a dinților.

 

Luând în considerare aceste probleme, fiecare pacient trebuie să știe că există o soluție potrivită ce poate corecta indiferent de gravitate, fie printr-un tratament simplu, fie prin intermediul unuia mai complex.
 
 
 
 
 
 

estetica dentara constanta, fatete dentare constanta, albire dentara constanta, alya medical center

Zâmbetul perfect este personalizat

Procedurile esteticii dentare nu sunt unele standard ce creează zâmbete la indigo, așa cum mulți se așteaptă când analizează această ramură.

 

Este foarte important de menționat că fiecare rezultat respectă în totalitate așteptările pacientului, fiecare decizie fiind luată doar după o consultare între medic și acesta.

 

În plus, luând în considerare experiența medicilor, aceștia vor asigura permanent cele mai bune sfaturi pentru ca rezultatul final să fie în armonie cu trăsăturile feței, dând un aspect de întinerire și reușind să obțină astfel un zâmbet perfect, dar personalizat.

Proceduri ale esteticii dentare

Această ramură a medicinei dentare cuprinde diverse proceduri ce vizează probleme la fel de diverse sau prezintă soluții pentru o aceeași problemă, dar pentru un nivel diferit de așteptări.

 

Astfel, printre cele mai solicitate proceduri de estetică dentară se numără:

  • Albirea Dentară

Aceasta este o procedură destul de cunoscută ce are ca scop îmbunătățirea culorii dintelui.

 

Ea cuprinde mai multe variante, de la albirea clasică cu gutiere acasă, la cea realizată similar, dar cu substanțe mai puternice în cabinet, până la revoluționara albire cu Lampa Zoom.

 

Aceasta are capacitatea de a albi dantura cu până la 8 nuanțe în doar o sedință de aproximativ 40 de minute și are avantajul de a nu sensibiliza dantura.

estetica dentara constanta, fatete dentare constanta, albire dentara constanta, alya medical center

  • Fațetele și coroanele dentare

Acestea reprezintă corpuri protetice care fac corp comun cu dintele și au rolul de a schimba forma, culoarea și de a corecta ușoare malpoziții ale dinților. 

 

Materialele folosite sunt extrem de calitative, biocompatibile, contribuind la obținerea rezultatului dorit în fiecare caz.

estetica dentara constanta, fatete dentare constanta, albire dentara constanta, alya medical center

Programează-te pentru o consultație și îndrăznește să zâmbești din nou!

Programează-te