Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Ce este implantologia?

Implantologia este una din principalele ramuri ale medicinei stomatologice ce are ca scop tratarea edentațiilor(lipsei dinților) totale sau parțiale.

 

Acest scop este realizat într-un mod simplu, modern și sigur prin intermediul implantului dentar.

 

Implantul dentar reprezintă o metodă de protezare ce funcționează pe principiul dintelui natural. Acesta este, de fapt, un ansamblu de trei elemente:

 • Implantul propriu-zis;
 • Bontul protetic;
 • Coroana dentară.

 

Implantul propriu-zis este partea care imită perfect rădăcina dintelui natural și are rolul de susținere a viitorului dinte reconstruit.

 

Ulterior inserării implantului, deasupra se atașează bontul protetic care constituie partea de suprafață a dintelui ce face legătura dintre rădăcina artificială și viitoarea coroană dentară.

 

Aceasta din urmă, la rândul ei, are rolul de a reproduce exact forma dintelui natural, fiind realizată din materiale moderne ce oferă atât o estetică superioară, cât și funcționalitate.

alya medical center, stomatologie constanta, implant dentar constanta, dentist constanta

Beneficiile implantului dentar

Așa cum am menționat anterior, implantul dentar reprezintă o soluție modernă de protezare a dinților lipsă, soluție datorată evoluției tehnologiei, materialelor și tehnicilor utilizate.

 

Faptul că la Alya Medical Center încercăm să evoluăm permanent atât din punct de vedere al tehnologiei, cât și din punctul de vedere al calității echipei medicale face ca soluțiile oferote să fie întotdeauna la cele mai înalte standarde.

 

Astfel, soluția implantului oferită pacienților noștri vine cu numeroase beneficii, dintre care le menționăm pe cele mai importante:

 • Funcționalitate

Redă funcționalitatea dintelui natural, oferind o masticație și o digestie corecte. Astfel, sunt evitate probleme de sănătate ale întregului organism și, în același timp, pacientul se poate bucura din nou de toate felurile de mâncare.

 • Estetică deosebită

Protezarea cu ajutorul implantului oprește procesul de cădere a obrazului și efectul de îmbătrânire cauzat de aceste modificări. În plus, tot în categoria beneficiilor estetice se încadrează și eliminarea jenei produse de un dinte lipsă, mai ales în cazurile în care poziția este una vizibilă.

 • Confort și prevenție

Chiar dacă este o reconstrucție artificială, implantul are avantajul de a se comporta și a se simți exact ca un dinte natural.

Acesta are o durată de viață extrem de ridicată, mai ales comparând cu punțile sau protezele clasice și, în plus, este independent, prevenind afectarea dinților naturali învecinați.

Efectele dinților lipsă asupra sănătății organismului

Având în vedere că am prezentat numeroase beneficii ale protezării dinților lipsă cu ajutorul implantului dentar, nu trebuie neglijate nici consecințele pe care le poate avea lipsa unui sau mai multor dinți.

 

Mulți pacienți cunosc soluțiile inovatoare de tratament, dar din diverse motive amână această intervenție. Însă, dacă ar cunoaste care sunt efectele pe termen lung ale acestei amânări, cu siguranță ar acționa mult mai prompt.

 

Printre principalelel efecte îngrijorătoare, cele mai cunoscute sunt:

 • Resorbția osoasă;

 

 • Disconfort estetic;

 

 • Probleme de masticație;

 

 • Îmbătrânire prematură;

 

 • Afectarea danturii rămase.

Pașii pentru reconstruirea zâmbetului

Chiar dacă, din lipsă de informații, acest proces pare unul dificil, iar mulți pacienți privesc cu teamă și preferă să amâne, trebuie să clarificăm faptul că implantologia a ajuns la un nivel avansat ce face din recostruirea unui dinte un proces sigur și rapid. Astfel, etapele pe care trebuie să le parcurgă un pacient care îți dorește un astfel de tratament sunt rapide și deloc dificile:

 • Consultația inițială

În această etapă medicul analizează personalizat cazul clinic al fiecărui pacient stabilind cu acesta cea mai potrivită soluție, explicând procesul și clarificând orice nelămurire.

 • Investigațiile de specialitate

În cadrul primei consultații medicul vă va indica și ce analize și radiografii sunt necesare pentru desfășurarea procedurii de inserare a implantului.

 • Inserarea propriu-zisă a implantului

Este un proces simplu, minim invazim și mai ales nedureros,având în vedere că se realizează sub anestezie.

 • Un zâmbet refăcut

Atât de simplu și rapid este procesul de înlocuire a unui dinte lipsă care vă va permite să zâmbiți și să vă bucurați de felurile de mâncare preferate

alya medical center, stomatologie constanta, implant dentar constanta, dentist constanta

Programează-te pentru o consultație și îndrăznește să zâmbești din nou!

Programează-te