Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Ce este ortodonția?

Ortodonția reprezintă una dintre specializările medicinei dentare focusată pe diagnosticarea și corectarea dinților malpoziționați (poziționați incorect).

 

Procesul prin care se realizează tratamentul este prin intermediul aparatelor dentare, acestea fiind extrem de variate, oferind soluții în funcție de vârstă, caz clinic sau cerințe estetice.

alya medical center, ortodontie constanta, stomatologie constanta, aparat dentar constanta, dentist

Beneficiile corectării poziției dinților

Cu toate că cei mai mulți dintre pacienții care apelează la acest tip de tratament invocă motivul estetic, corectarea poziției dinților reprezintă un proces mult mai complex, aducând astfel avantaje pe mai multe planuri.

 

Dintre acestea, am ales să detaliem câteva pentru o mai bună informare a pacienților:

 • la nivel psihologic îmbunătățește stima de sine, dar și percepția celorlalți;
 • dantura își va îmbunătăți aspectul fiind perfect aliniată;
 • igiena orală va fi mult îmbunătățită deoarece nu vor mai exista dinți suprapuși sau spațiați;
 • scade riscul apariței cariilor și bolii parodontale;
 • digestia va fi îmbunătățită prin eficientizarea masticației;
 • se va elimina presiunea exercitată de mușcătura incorectă asupra oaselor maxilare.

alya medical center, ortodontie constanta, stomatologie constanta, aparat dentar constanta

Cum îți poți da seama dacă este nevoie de aparat dentar

 • În cazul copiilor, este foarte important ca aceștia să fie duși la un control ortodontic începând cu vârsta de 6-7 ani, când începe să apară dantura permanentă.

 

Importanța este dată de faptul că medicul ortodont poate observa dacă dinții permanenți cresc în poziție corectă, dacă vor avea destul loc pe maxilar sau poate depista orice problemă de natură ortodontică.

 

Astfel, în funcție de cazul clinic, există soluții variate aplicabile în cazul copiilor și, este important de menționat faptul că o intervenție cât mai rapidă face tratamentul mult mai ușor, rapid și eficient.

 

 • În cazul adulților, așa cum am specificat și anterior, primul aspect pe care îl iau aceștia în considerare este cel estetic. 

Însă, pe lângă defectele vizibile, este important ca aceștia să consulte un ortodont pentru a se asigura că nu există anomalii dentare sau scheletale ce le pot afecta întreaga dantură în timp.

alya medical center, ortodontie constanta, stomatologie constanta, aparat dentar constanta, dentist

Cine te tratează la Alya Medical Center

În cadrul clinicii noastre ne-am asigurat că pacienții beneficiază de tratamente moderne, calitative și de medici cu o vastă pregătire și experiență.

 

În cadrul specializării ortodonție, la clinica Alya Medical Center, medicul care vă va oferi cele mai potrivite soluții este Dr. Neman Sawas, fiind recomandat de o experiență de peste 30 de ani.

 

Acesta este din Alep, Siria și a absolvit Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din București, în 1980.

 

La aceeași facultate a obținut în anul 1983 un certificat în ortodonție, ulterior profesând atât în orașul natal, cât și în România.

Alegerea Alya Medical Center pentru servicii ortodontice

Când există atât de multe variante disponibile, poate fi dificil pentru pacienții care își doresc să facă cea mai bună alegere să se hotărască.

 

Pentru a face această decizie mai ușoară, noi ne-am gândit să oferim câteva avantaje ale serviciilor ortodontice de la Alya Medical Center:

 • Fără costuri ascunse

Toate costurile tratamentului ortodontic sunt expuse detaliat încă de la început pentru a exista nelămuriri, soluțiile fiind adaptate nevoilor fiecărui pacient.

 • Igienă și sterilizare

Avem un protocol pe care îl respectăm cu strictețe în ceea ce privește igiena și sterilizarea. De asemenea, respectăm toate normele europene în vigoare în acest domeniu.

 • Informare corectă și completă

Alya Medical Center îți ofera un pachet informațional care îți va explica tot ce ține de problema ta stomatologică de la prima consultație până la finalizarea tratamentului.

 • Medici specializați

Așa cum am specificat și anterior, punem mare preț pe calitate, iar calitatea este dată de medici cu experiență ce pot să ofere soluții personalizate pentru fiecare caz în parte.

 • Ambianța clinicii

Relaxarea, eleganța și confortul sunt foarte importante pentru o experiență plăcută în cabinetul medicului stomatolog, iar noi te asigurăm că vei avea parte de acestea în cadrul clinicii.

 • Intervenții fără durere

Pe lângă experiența echipei medicale, suportul tehnologic de ultimă generație și materialele extrem de calitative fac ca orice intervenție să fie una lipsită de durere.

alya medical center, ortodontie constanta, stomatologie constanta, aparat dentar constanta

Programează-te pentru o consultație și îndrăznește să zâmbești din nou!

Programează-te