Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Ce este pedodonția?

Pedodonția reprezintă o specializare a medicinei stomatologice care are ca focus prevenirea, depistarea și tratarea afecțiunilor copiilor.

 

Medicul pedodont este specializat atât pe gama de probleme care este specifică celor mici, afecțiuni ce diferă de cele întâlnite la adulți, cât și pe felul în care aceștia trebuie abordați în timpul tratamentelor, stil care necesită o abordare mult mai atentă.

 

Este extrem de important ca experiența celor mici în cabinetul medicului stomatolog să fie una extrem de plăcută.

 

De ce? Pentru că în copilărie se formează obiceiurile și atitudinea față de îngrijirea și tratarea danturii.

 

Astfel, medicii pedodonți sunt cei care trebuie să demonstreze celor mici că tratamentele sunt unele nedureroase.

 

De asemenea, trebuie să îi învețe pe aceștia tot ce este necesar cu privire la importanța și efectuarea igienei orale corecte, dar și faptul că un control regulat poate face diferența între o experiență plăcută și una dureroasă la dentist.

pedodontie constanta, dentist constanta, stomatologie constanta, dentist copii constanta

Frica nu este specifică copiilor care merg de mici la dentist

Frica de cabinetul medicului stomatolog, atât de specifică în cazul adulților, este deseori întâlnită și în cazul celor mici, fie din lipsă de informare, fie transmisă de la cei mari.

 

Cu toate acestea, este foarte important ca părinții să înțeleagă că trebuie să-și depășească propriile temeri pentru ca celor mici să le fie bine.

 

Astfel, dacă cel mic este dus la o vârstă fragedă în cabinetul medicului pedodont, acesta își va forma un obicei din a avea grijă de dantura sa și va asocia totul cu o experiență plăcută și nedureroasă, atâta timp cât medicul este ales încât să știe să comunice cu copilul.

 

De asemenea, vârsta fragedă a celui mic reprezintă și o probabilitate foarte mare ca cel mic să nu aibă încă afecțiuni dentare sau cele existente să fie superficiale, ceea ce face ca totul să îi pară o joacă.

pedodontie constanta, dentist constanta, stomatologie constanta, dentist copii constanta

Beneficiile pedodonției

Această ramură atât de specială a medicinei dentare se adresează, după cum am menționat anterior, unei categorii la fel de speciale, copiii. Acest lucru vine cu numeroase beneficii asociate tratamentelor și procedurilor efectuate de către medicii pedodonți.

 

Printre aceste beneficii, există unele extrem de importante pe care mulți părinți nu le conștientizează în cele mai multe cazuri:

  • Formarea unor obiceiuri sănătoase

Așa cum am menționat și anterior, unul dintre cele mai importante aspecte ale mersului la medicul dentist cu cel mic este familiarizarea acestuia cu tot ce presupune această experiență.

 

La o vârstă fragedă cel mic va fi obișnuit atât cu mediul din cabinet, cât și cu interacțiunea cu echipa medicală, pregătită pentru a-l determina pe cel mic să colaboreze cât mai bine.

 

Tot aceste vizite îl vor face pe prichindel să conștientizeze cât de important este să aibă grijă de dințișorii lui.

pedodontie constanta, dentist constanta, stomatologie constanta, dentist copii constanta

  • Evitarea apariției problemelor dentare

Controalele regulate și învățarea unor obiceiuri sănătoase cu privire la igiena orală va ține apariția problemelor dentare deoparte, ceea ce înseamnă că cel mic nu va fi nevoit să suporte tratamente incomode, iar părintele nu va avea de plătit pentru ele.

 

  • Descoperirea afecțiunilor ascunse

Există și afecțiuni ale danturii care nu sunt deloc vizibile, chiar dacă părintele examinează atent dantura celui mic, acest lucru determinând necesitatea unor vizite regulate cu cel mic la stomatolog.

pedodontie constanta, dentist constanta, stomatologie constanta, dentist copii constanta

  • Influența socială

Existența unor probleme dentare poate produce anumite complexe celui mic sau chiar jenă socială dacă afecțiunea este poziționată într-un loc vizibil.

 

Pentru a evita apariția acestor probleme la cei mici, despre care știm cu toții cât sunt de sensibili, tot ce trebuie să facem este o programare la medicul pedodont.

pedodontie constanta, dentist constanta, stomatologie constanta, dentist copii constanta

  • Tratamente mai ușoare pentru probleme incipiente

Chiar dacă se întâmplă ca cel mic să se confrunte deja cu anumite probleme, descoperirea cât mai precoce a acestora face ca rezolvarea să fie una mult mai ușoară și, în același timp, mai puțin costisitoare pentru părinți.

 

  • Tratamente pentru o dantură sănătoasă în viitor

Îngrijirea din copilărie a danturii are efecte de lungă durată determinând obiceiuri sănătoase și, automat, o dantură la del de sănătoasă când cei mici vor crește.

pedodontie constanta, dentist constanta, stomatologie constanta, dentist copii constanta

Programează-te pentru o consultație și îndrăznește să zâmbești din nou!

Programează-te